Pijn in de onderrug, waar kunt u terecht in Sittard

Rugklachten kunnen  we onderscheiden in aspecifieke en specifieke rugklachten.

 

80 Procent van de rugklachten zijn aspecifieke klachten. Aspecifieke rugklachten wil zeggen dat er geen aantoonbare medische oorzaak is voor de pijn.

 

Specifieke rugklachten zijn klachten die vaak ontstaan in de onderrug . 

 

Aspecifieke rugklachten

 

onder aspecifieke rugklachten verstaan wij bijvoorbeeld:

  • spit (pijn- en stijfheidsklachten in het onderste gedeelte van de rug met eventueel uitstraling naar de billen en liezen; soms is er ook sprake van uitstraling in de bovenbenen);
  • lumbago (pijn- en stijfheidsklachten in het onderste gedeelte van de rug);
  • ischias (dit geeft pijnklachten in het verloop van de nervus ischiadicus;
  • versleten tussenwervelschijven (versleten tussenwervelschijven is op zich wel een medische diagnose. Uit onderzoek is gebleken dat een groot percentage van de mensen boven de dertig versleten tussenwervelschijven heeft. Echter slechts een klein gedeelte van de mensen heeft ook daadwerkelijk pijnklachten in dat gebied door deze slijtage. (Deze diagnose levert dus niet altijd pijn- en stijfheidsklachten op).

Specifieke rugklachten

Dit zijn klachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare aandoening. 20 Procent van de klachten zijn specifieke rugklachten. Bij specifieke rugklachten kan er bijvoorbeeld schade zijn aan de wervelkolom, aan de zenuwen die langs de wervelkolom lopen of aan de spieren van de rug.
Onder specifieke rugklachten verstaan wij bijvoorbeeld:

  • HNP ook wel Hernia genoemd (een uitstulping van de tussenwervelschijf, deze druk dan tegen een zenuw aan en dat zorgt voor uitval of tintelingen in het been);
  • Morbus Bechterew (een vorm van reuma);
  • Osteoporose (ook wel botontkalking genoemd);

Wij kunnen u helpen bij het herstel van de klachten in 1 van onze fysio praktijken in Sittard

 
Pijn onderrug sittard