Fysio bij nekklachten

Nekklachten

Heb je nekklachten? Nekklachten hebben is vervelend. Vaak beperkt het je in je dagelijks leven. Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat je geen tot minder nekklachten hebt. Met fysiotherapie zijn nekklachten effectief te behandelen en zorgen we ervoor dat je klachten niet meer terugkomen.

Heb je nekklachten? Direct hulp van je fysiotherapeut

Nekklachten zijn vaak heel goed te behandelen met fysiotherapie. Belangrijk is om altijd eerst te kijken naar de oorzaak van de pijnklachten. Bij Fysio Widdershoven starten we daarom altijd met een intake waarin we kijken waar je nekpijn vandaan komt. Nekpijn heeft vaak meerdere oorzaken en het is belangrijk om al die factoren aan te pakken en zo de nekpijn op korte en op lange termijn te verhelpen.

Factoren die een rol kunnen spelen bij nekklachten zijn bijvoorbeeld:

 • Hernia
 • Whiplash
 • Hoofdpijn
 • Spanningshoofdpijn
 • Je houding
 • Stress
 • Te weinig water drinken
 • Te weinig koffie (in weekend)
 • Te weinig bewegen
 • Te lang achter elkaar zitten
 • Het lichaam verkeerd belasten
 • Je lichaam te zwaar of juist te weinig belasten

Je fysiotherapeut neemt de tijd om de oorzaak of oorzaken van jouw nekklachten te achterhalen. Pas als we de oorzaak of oorzaken van jouw pijn helder voor ogen hebben, gaan we aan het werk. Je krijgt dus altijd een behandeling op maat die past bij jouw nekklachten en de oorzaak van die klachten.

 

Fysiotherapie bij nekklachten helpt op korte en lange termijn

Als we zeker zijn over de oorzaak van je nekklachten en alle factoren die hier een rol in spelen, is fysiotherapie een uitstekend middel om nekklachten te verhelpen op zowel de korte als de lange termijn. Het is daarbij belangrijk dat niet alleen wij ons werk goed uitvoeren, maar dat jij zelf ook goed bezig blijft met de adviezen en de oefeningen die je van ons krijgt.

                                                                              

Knopen in je nek losmaken of geblokkeerde nek losmaken

Het kan zijn dat er een knoop in je nek zit, ook wel triggerpoint genoemd. Dit kunnen wij bijvoorbeeld goed behandelen door middel van Dry Needling Als je nek geblokkeerd is, is het belangrijk om je nek los te maken. Hier kunnen we mobiliserende technieken voor gebruiken. Je kunt dan weer vrij bewegen en de pijn in je nek zit je niet meer in de weg bij je dagelijkse bezigheden.

Fysiotherapie helpt je om de knoop in je nek los te maken. Ook kan de fysiotherapeut je leren hoe je de knoop zelf los kunt houden. We kunnen je behandelen met verschillende fysiotherapeutische behandelmethodes. De keuze van de behandelmethode is afhankelijk van de oorzaak van je geblokkeerde nek. Je fysiotherapeut neemt graag samen met jou je nekpijn onder de loep en beslist welke methode voor jou het best geschikt is om je geblokkeerde nek los te maken.

Nekklachten: oefeningen om je nekklachten te verlichten

Naast de behandeling van de fysiotherapeut is het heel belangrijk om oefeningen te doen. Oefeningen helpen om de nekklachten te verlichten of om te voorkomen dat de nekklachten weer terugkomen.
Er zijn een hoop verschillende oefeningen voor nekklachten. Heb je last van veel spanning in je nek- en/of schouderspieren, dan is het belangrijk om veel te rekken en op die manier de spanning in de spieren te verminderen. Om de gewrichten soepel te houden zijn mobiliserende oefeningen belangrijk. Afhankelijk van wat je doet in het dagelijks leven is het belangrijk om ook oefeningen te doen om de wervelkolom te strekken, gezien de gemiddelde mens veel zit, waardoor de wervelkolom meer in gebogen stand is. Daarnaast zijn er nog een hoop andere oefeningen die er bijvoorbeeld op gericht zijn je spieren te versterken of de coördinatie van je spieren te trainen.

 Nekklachten, nekpijn