Waar kunt u met Hielspoor in Sittard terecht

Doordat wij in de praktijk regelmatig patiënten tegenkomen met een hardnekkige Hielspoor gingen wij enkele jaren geleden op zoek naar een goede werkzame therapie voor deze klacht.

 

Al snel kwamen we bij de Ultrastretch sok van Powerstep uit.

 

In en onafhankelijke studie naar de werkzaamheid van vergelijkbare stretch sok bleek dat het een goede therapie was om van je hielspoor af te komen, dus daarom raden wij al jaren deze kous aan als therapie.

 

Hieronder volgt ook een samenvatting van de studie die gedaan is naar de Stretch Sok.

 

De studie:

 

Een onafhankelijk onderzoek naar de werking van de Stretch Sok als de nacht spalk werd gepubliceerd in het juli / augustus 2002 nummer van het Journal of Foot and Ankle Surgery. 

 

De hypothese van de studie was dit. Bij het onstaan van andere letsels zag men  in de medische praktijk dat, het plaatsen van het beschadigde weefsel in een anatomisch correcte positie, gunstig was voor de duur van de herstelperiode van het aangedaan weefsel. Als de juiste positie niet wordt gehandhaafd, kan er zwelling, musculaire contractuur, pijn en vertraagde genezing optreden. Hetzelfde concept kan worden toegepast op fascitis plantaris. 

 

Bij behandelingen van fascitis plantaris moet men zich erop concentreren om dorsaal flexie van de enkel en de tenen te bewerkstelligen en de abnormale pronatie aan te pakken, zonder ongecontroleerd te rekken.

 

De resultaten

 

Deze studie, de tweede grootste ooit die de effectiviteit van een nachtspalk evalueerde bestond uit 160 patiënten. 89 patiënten gebruikte The Strassburg Sock en 71 werden voorgeschreven een gastrocnemius-soleus stretching regime. Patiënten die de Originele Strassburg Sock gebruikte werd verteld niet te rekken tijdens deze behandelingsperiode, maar werden geïnstrueerd om alleen de sok te dragen gedurende tenminste 6 uur ‘s nachts. De resultaten van de studie waren als volgt:

 

De gemiddelde hersteltijd voor patiënten met behulp van de Stretch Sok was 18,5 dagen

 

    97,8% herstelde binnen 8 weken

 

Alle 89 patiënten konden de Stretch Sok dragen als voorgeschreven (Dit is een belangrijke constatering, omdat in verscheidene andere studies een aantal patiënten niet de behandeling kon voltooien doordat een andere (harde/starre) nachtspalk ongemak veroorzaakte)

 

Alle patiënten in de studie waren minstens een 7 op een 10 visuele analoge schaal voor pijnlijke fascitis plantaris. (VAS-schaal genoemd)

 

Hoe is het anders dan de starre harde nacht spalk?

 

Traditionele harde plastic nacht spalken concentreren zich alleen op de enkel-dorsaalflexie doordat de enkel in een neutrale of -5 tot -10 graden positie gehouden word.  The Stretch Sokk zorgt naast de dorsaal flexie in de enkel ook voor een dorsaalflexie in de tenen en zorgt zo voor een meer complete weefsel-specifieke stretch aan de plantaire fascia. In de ochtend, toen de Stretch Sok werd verwijderd, was de fascia  in de maximaal uitgerekte positie. Deze comfortabele positie kon de hele nacht worden vastgehouden.

 

Uitleg van het gebruik van The Stretch Sok

 

De Stretch sok van Powerstep is verkrijgbaar in twee maten, de regular past om een kuit grootte van 41 cm of kleiner en de large past bij een kuitomvang van boven de 41 cm. 

 

Je trekt die kous als een gewone sok aan. Met de rand met de “D” ring net onder de knie.

Na het bevestigen van de basis band om het bovenste gedeelte van de kuit,  de enkel in een 90 graden positie zetten. Pak vervolgens het verlengde van de tenen en trek hem op spanning. Til de tenen ongeveer 2 cm van de grond en bevestig de klittenband. Als u een  ongemakkelijk gevoel in de voet of tenen heeft dan zit hij te strak. Zet hem dan iets losser. De Stretch Sok mag niet ongemakkelijk zitten.

 

Veel patiënten vertellen ons dat ze reeds na enkele nachten het gevoel hebben dat het verlichting geeft.Meniscusklachten, kniepijn, knieproblemen