fysiotherapie bij Heupklachten

Pijn aan uw lies, bil of bovenbenen?

Heeft u pijn aan uw lies, bil of aan de buitenzijde van uw bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.

 

Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er sneller klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. Soms is het onduidelijk of een aandoening van de heup de pijn veroorzaakt of dat een bewegingsstoornis elders in het lichaam de pijn veroorzaakt.

 

Symptomen van heupklachten

Als u last heeft van heupklachten dan heeft u pijn rond de heup, zowel bij het bewegen als bij rust. Ook kan de pijn uitstralen naar uw lage rug, been of zelfs de knie. De pijn maakt bewegen moeilijker en dit kan u belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden. Veel bewegingen maakt u niet meer om pijn te voorkomen.

 

Oorzaken van heupklachten

Er zijn verschillende oorzaken die heupklachten als gevolg kunnen hebben. Zo veroorzaken klachten van de rug of het bekken uitstralingspijn naar de heup. Het lijkt dan net of u pijn heeft in uw heup, maar de klachten komen eigenlijk elders vandaan.

 

Veel voorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

 

*Slijtage

*Overgewicht

*Overbelasting

*reuma

*Bekkeninstabiliteit

 

Wat kunnen wij voor u betekenen bij heupklachten?

Allereerst proberen wij de oorzaak van uw heupklachten te achterhalen. De oorzaak van de pijn in uw heup is bepalend voor de behandeling die wij zullen toepassen. Zodra wij de oorzaak van uw klachten hebben vastgesteld, stellen wij samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij met elkaar aan de slag om u van uw klachten af te helpen. Dit kan zijn door middel van:

 

*Oefeningen

*Adviezen en voorlichting

*Massage/spierrekkingen

*Mobilisaties en manipulaties

 

Onderstaande behandelvormen kunnen u helpen:

*Fysiotherapie

*Medische fitness

*Revalidatietraining

*Medical taping

*Echografie