Revalidatie


Revalidatie

Lichamelijke beperkingen hebben nare gevolgen voor jouw dagelijkse bezigheden. Het maakt je afhankelijker. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij je werk niet meer naar behoren kunt uitvoeren. De beperkingen die je hebt kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie. We pakken jouw lichamelijk problemen aan door middel van revalidatie.

 

Wat is revalidatie?

Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga jij samen met jouw therapeut actief aan de slag met het herstel.

 

Het revalidatietraject

De revalidatiearts of specialist stelt de indicatie voor behandeling vast. Fysio Widdershoven heeft korte lijnen met zorginstellingen en zorgverleners, zodat jouw arts of specialist het revalidatieproces op de voet kan volgen. 

 

Als je bij Fysio Widdershoven komt voor revalidatie, start het traject met een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten. De therapeut stelt een op maat gemaakt bewegingsprogramma op. Je kunt daarnaast ook kiezen voor intensieve begeleiding in de vorm van personal training. Je programma kan een vervolg zijn op reguliere fysiotherapie of een revalidatieprogramma ergens anders. 

 

Voor wie is revalidatie?

Heb je een operatie aan je rug, knie, enkel of schouder gehad? Dan ben je voor revalidatie bij ons aan het juiste adres. Ook voor postoperatieve revalidatie kun je bij ons terecht. Om je zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met jou streven wij ernaar dat je aan je operatie geen blijvende beperkingen overhoudt. 

 

Gericht op zelfstandigheid

We vinden het belangrijk dat je door revalidatie weer zo zelfstandig mogelijk wordt. Zo ben je minder afhankelijk van zorg (mantelzorg, thuiszorg en professionele zorg). Maar zelfstandigheid betekent bijvoorbeeld ook (maatschappelijke) re-integratie in werk, onderwijs, sport en hobby’s. Uiteindelijk is het doel van jouw revalidatie dat je weer optimaal en zelfstandig kunt functioneren in het dagelijkse leven. 

 

Wordt revalidatie vergoed?

Deze behandeling valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vanuit de basisverzekering wanneer het een chronische indicatie betreft die vastgesteld is door een medisch specialist conform de "lijst Borst". Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar.