Online behandel mogelijkheden dmv Videobellen en Telefonisch Consult

Veel verzekerden kunnen momenteel niet naar de fysiotherapeut. Wij als Fysio Widdershoven Snippe hebben gezocht naar een oplossing.  

U kunt bij ons terecht voor fysiotherapeutische zorg door middel van beeldbellen of een telefonisch consult. Zo kunnen wij u op een veilige manier helpen om van uw klachten af te komen. Deze fysiotherapeutische zorg wordt in de meeste gevallen gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Videobellen Fysio Consult & Telefonisch Consult

 

Wat houdt een Telefonisch Consult in?

Heb je acute klachten of een professioneel advies nodig?
Naast videobellen kun je direct met een Telefonisch Consult een ervaren fysiotherapeut aan de lijn krijgen. De fysiotherapeut bespreekt jouw klachten en kan helpen met tips en advies op basis van het vraaggesprek. Bij een Telefonisch Consult kun je geen gebruik maken van onze online oefeningen in de PhysiApp.

 

Wat houdt Videobellen Fysio Consult in?

Met een Videobellen Fysio Consult ook e-Consult genoemd ga je persoonlijk in gesprek met een van onze fysiotherapeuten. Aan de hand van je klachtenpatroon en op basis van het gesprek kan de fysio jouw vragen beantwoorden en je meer vertellen over jouw klachten, wat de oorzaak is en wat je het beste kunt doen en laten. Vaak is het goed om zoveel mogelijk in beweging te blijven, maar soms juist ook niet. Omdat we letterlijk ook mee kunnen kijken hoe het met je klachten gaat, kun je ons ook laten zien welke beweging pijn doet, of het gewricht gezwollen is etc. We kunnen dus al behoorlijk goed inschatten of je verder kunt met oefeningen of dat je toch beter naar de praktijk kunt komen of de huisarts om advies moet vragen.

Specifiek gericht op jouw klachten en herstel kan de fysiotherapeut vervolgens je persoonlijke oefenprogramma samenstellen en de oefeningen tijdens het videogesprek met je delen en bekijken.

Na afloop krijg je de code van je programma per mail en kun je er mee aan de slag in de app van PhysiApp. (deze app kun je gratis downloaden in de Playstore en Appstore)

 

Wat heb je nodig voor Videobellen Fysio Consult?

Een laptop of PC met een webcam en microfoon, maar het kan ook eenvoudig met je mobiel. Verder zorg je er dan voor dat je in een rustige kamer bent met voldoende privacy.

Hoe werkt het Videobellen Fysio Consult?
Met je laptop of desktop:
 • Je ontvangt van ons per mail een toegangscode.
 • Open www.physiapp.nl
 • Voer de toegangscode in
 • Wacht totdat de fysiotherapeut belt
 • Klik op de groene knop om het videobellen te starten
Met een smartphone of Tablet (iPad o.i.d.):
 • Download de PhysiApp vanuit de appstore
 • Je ontvangt van onze fysiotherapeut een uitnodiging per mail. Hierin staat een link.
 • Klik op die link
 • De PhysiApp start
 • Wacht totdat de fysiotherapeut belt
 • Klik op de groene knop om het videobellen te starten

 

Wilt u verdere instructies, hoe onze app werkt, kijk dan hier:Wordt Videobellen Fysio Consult vergoed door jouw verzekering?

Videobellen Fysio Consult of Telefonisch Consult wordt vanuit je aanvullende verzekering vergoed. Als je niet voldoende aanvullend verzekerd bent zijn deze kosten voor eigen rekening.

Wat zijn de kosten van Videobellen of Telefonisch Consult als je niet verzekerd bent?
Telefonisch Consult van ongeveer 10 minuten = 17,50 €
Videobellen Fysio Consult van ongeveer 25 minuten = 32,50 €

Wanneer uw verzekering het consult niet vergoed, omdat u bijvoorbeeld geen tegoed meer heeft.  Dan krijgt u achteraf een rekening van ons. Deze kunt u o.a. betalen via IDEAL.